Absolvenți IUDR

ADRIANA GHEORGHE (CHIRIȚĂ) – Promoția: 1996-2002
Sef Serviciu Autorizare şi Documentaţii Urbanism,
Primăria sectorului 2

”Cunoştinţele dobândite în timpul facultăţii au stat la baza formării mele ca specialist. M-au ajutat să am mai mult curaj, mai multă încredere în abilităţile mele. Îmi amintesc cu plăcere cursurile de urbanism, de trafic, analizele SWOT, orele de topografie din parcul Tei, proiectele la care am colaborat cu colegii.”

 

ALICE DUMITRESCU – Promoția: 2002-2007
Inginer Proiectant, Departamentul de Proiectare la Veolia Water Solutions & Technologies România
”Este un departament care mi-a permis să aleg ce am vrut din vastul domeniu al Construcțiilor. Consider că este un domeniu unde înveți din toate câte un pic, dar specializarea propriu-zisă o faci în câmpul muncii. Ai de ales între a lucra cu fondurile europene, în primarii, în proiectare, în ofertare, în execuție și chiar și cu rețele electrice. Cu noroc, perseverență și ambiție ai toate șansele să reușești.”

AURELIAN TĂRCATU – Promoția 1997 – 2002
Consilier evaluare-examinare Serviciul Monitorizare Proiecte POR Directia Monitorizare MDRAP
”Alegera Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole de la UTCB a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în viață mea. Varietatea materiilor studiate, de la cele tehnice: beton, metal, rezistența materialelor, etc. la cele mai puțin tehnice: limbi străine, management sau urbanism și amenajarea teritoriului m-au ajutat să câștig o bază educațională solidă foarte importantă în dezvoltarea profesională a oricărui individ. Sunt convins că pentru poziția profesională actuală, de Consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, nici o altă facultate nu m-ar fi putut pregăti mai bine decât FCCIA specializarea Inginerie Urbană, Construcția și Gestionarea Localităților (IUCGL actualul IUDR).”

CĂTĂLINA FARCAȘ – Promoția 2008-2012
Senior Partner – MC Urban Engineering
”Specializarea Inginerie Urbană și Dezvoltare Regională, respectiv Masteratul de Dezvoltare Urbană și Regională, ne-a oferit posibilitatea să asimilam cât mai multe informații din diverse domenii de activitate și să fim pregătiți pentru cerințele reale ale societății. Colectivul didactic ne-a insuflat încredere, ne-a furnizat cunoștințe și ne-a ajutat să le fundamentam. Toate aceste principii ne-au condus atât la dezvoltarea profesională, cât și cea personală.”

COSMIN POP – Promoția 2002-2007
Șef Șantier /Project Manager/Diriginte de Șantier la OverLand Construct; IntensPrest Construct, OverPrest Construct.
”Specializarea I.U.D.R. din cadrul F.C.C.I.A. pe care am absolvit-o m-a ajutat în anumite proiecte. Oricum este bine că încă din timpul facultății să te implici în proiecte practice. Facultatea îți prezintă partea teoretică, practica trebuie să o câștigi.”

 

CRISTINA CECIU – Promoția 2007-2002
Expert Departamentul Planificare, Programare, Monitorizare si Portofoliu Proiecte al ADR Bucuresti-Ilfov
”Specializarea Inginerie Urbană și Dezvoltare Regională oferă șansa dezvoltării personale pe mai multe paliere: proiectare, execuție constructuctii, întocmire documentații economice aferente lucrărilor de construcții, oportunități de angajare în cadrul compartimentului de urbanism și amenjare a teritoriului al autorităților publice locale, dezvoltare de proiecte cu finanțare europeană. După absolvire am lucrat în proiectare, iar de 5 ani lucrez în domeniul dezvoltării regionale. La actualul loc de muncă pregătirea mea ca inginer constructor urbanist m-a ajutat în identificarea unor direcții de dezvoltare în conformitate cu principiile urbanistice în așa fel în cât să poată să fie satisfăcute nevoile sociale și economice ale actorilor regiunii. ”

ELENA POIDA – Promoția 2004-2009
Consultant principal, coordonator departament proiectare si autorizare la IKEN Construct Management SRL
”În cadrul specializării IUDR am beneficiat de toate atu-urile unui sistem de învățământ modern, actualizat continuu la cerințele de calitate și performanță de pe piață muncii. Competențele dobândite au putut fi ușor completate în cadrul unui stagiu de pregătire științifică la „Universitat Politècnica de Catalunya”, Barcelona și în octombrie 2012 am primit din partea UTCB titlul științific de doctor în domeniul „Inginerie civilă”. Formarea ca specialist în cadrul acestui departament mi-a oferit șansa de a lucra ca inginer proiectant, consultant tehnic protecția mediului, consultant implementare proiecte fonduri europene, expert achiziții publice, diriginte de șantier, manager de proiect etc pentru cei mai exigenți Beneficiari – atât autorități publice cât și companii naționale și internaționale de prestigiu. ”

FLORIN HRISTIANOVICI – Promoția 2002-2007
Project Manager la Alesonor Real Estate
”O poartă larg deschisă spre vastul domeniu al construcțiilor.”

 

 

 

ANCA GAVRILA- Promoția 2009-2013
Expert Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare (AM POIM) Ministerul Fondurilor Europene
”Consider ca I.U.D.R. si D.U.R. sunt fundatia carierei mele, definind astfel dorinta mea de a lucra în acest domeniu.Gratie profesorilor de la catedra de urbanism,mi-am însusit toate cunostintele necesare, mi-am intarit increderea pentru a-mi sustine ideile, pentru a-mi promova convingerile. Acestia m-au ajutat sa ma identific cu acest domeniu de activitate, reprezentand o adevarata inspiratie pentru mine.I.U.D.R mi-a dat toate instrumentele pentru a aplica ceea ce am invatat. Orice cariera are nevoie de o baza solida, iar pentru mine aceasta baza o reprezinta specializarea I.U.D.R.”

GEORGE FIERĂSTRĂU – Promoția 1996-2001
Inspector, Serviciul Monitorizare Execuţie Contracte Edilitare, Direcţia Servicii Publice, Primăria S2
”Specializarea IUDR m-a ajutat să cresc atât pe plan profesional cât şi pe plan individual. Aici am învăţat să interacţionez şi să iau decizii bine fundamentate, ceea ce îmi este de folos în munca mea de la Primăria sectorului 2.”

 

VLAD NEDELCU – Promoția 2001-2006
Structural Engineer – Bristol City Council UK
”Îmi amintesc cu drag ziua în care m-am înscris la examenul de admitere cu gândul de a studia urbanismul și a activa în folosul comunității. IUDR-ul a fost cea mai logică alegere. Deși „m-am pierdut” în ale construcțiilor cu ceva realizări de care sunt foarte mândru, am simțit ca un cuțit în inimă vorbele mentorilor noștri de la ultima reuniune de 10 ani „niciunul nu ați continuat în specificul profilului ales”… moment în care am simțit o anumită dezamagire în sufletul lor și mi-am dat seama că oamenii ăștia minunați iși privesc relizările prin parcursul nostru profesional. Am decis că e momentul să las în urmă aspirațiile financiare, CV-ul îmbogațit cu proiecte mărețe și să revin la ceea ce m-a inspirat în primul rând să aleg această specializare.Azi lucrez într-o primărie a unui mare oraș din Marea Britanie și nu e zi să nu mă trezesc plin de dorința de a rezolva problemele comunitătii, este un sentiment pe care nu l-am mai simțit niciodată. Drept pentru care și aspiratia de a ajunge cât mai departe în acest domeniu vast al Urbanismului, de aceea sunt hotarat sa îmi continui studiile cu un master internațional în Urban and Regional Planning. Sper ca într-o buna zi să mă întorc și să pot oferi din experiența acumulată peste hotare.”

IOANA MALINEANU – Promoția 2013-2015
Inginer constructor la Arc Concept Invest
Am urmat cursurile de master la sectia Dezvoltare Urbana si Regionala fiind absolventa a FILS-ului. Am simtit ca pasesc intr-o lume mult mai deschisa, practica, orientata catre ceea ce cere. Profesionalismul, deschiderea, dorinta arzatoare de a ne indruma a tuturor profesorilor m-a ajutat sa ma adaptez rapid.Am apreciat faptul ca desi tehnic, masterul a fost nonconformist si astfel am facut prezentari( mai multe intr-un semestru decat in 4 ani de facultate) care vrand nevrand te scot din zona de confort, am avut diferite proiecte (un fel de simulare a unei depuneri de proiect pe SEAP, notiune total necunoscuta pana acum ), am vizitat o statie de epurare sau am discutat cu oameni interesanti ( de exemplu, unul dintre putini curajosi care conduc o masina electrica in Bucuresti).Cred cu tarie ca viitorul se axeaza pe globalizare, Uniunea Europeana, iar in acest context alegerea acestui master constituie un fel de curs care in mod uzual ar fi foarte costisitor, insa este gratis.

IULIANA NICHERSU – Promoția 2005-2009
Inginer Dezvoltare Tehnologica , INDD, Tulcea
Specializarea IUDR m-a ajutat să-mi lărgesc orizonturile și să învăț să abordez orice problemă într-un mod sistematic și integrat. Unicitatea specializării este dată de diversitatea disciplinelor studiate, ceea ce deschide o multitudine de oportunități pentru viitor.

 

MĂDĂLINA CIUPERCĂ – Promoția 2009-2013
ROM Transportation Engineering; S.C. Avensa Consulting S.R.L.
”IUDR în timpul facultății echivalează cu desfășurarea unor activități într-o construcție în stil islamic prin ale cărei ferestre privești aspectele urbane conform programei diversificate, îndrumat de un colectiv profesoral dedicat și performant.IUDR după absolvire echivalează cu Inițiativă Utilitate Determinare și Răbdare, caracteristici ale unui parcurs profesional DUR, optimizat pas cu pas odata ce ai identificat fereastra potrivită pentru tine.”

MARIAN CAZAN – Promoția 2002-2007
Inginer proiectant construcții metalice industriale și civile, proiectare și calcul la Profesional Construct
”Imi place, e interesant pentru că am participat la proiecte frumoase și unice.”

 

 

MIHAELA SCUTELNICU – Promoția 2002-2007
Inginer constructor și Responsabil sistem de management integrat la Intergroup Engineering
”Specializarea în cadrul profilului de Inginerie urbană și dezvoltare regională (IUDR), oferă oportunități numeroase pentru o varietate de locuri de muncă în domeniul construcțiilor. Domeniul urmat a reprezentat o opțiune validă și recomandată, care m-a pregătit să devin un specialist menit să strălucească și să aibă succes pe planuri multiple în acest domeniu.”

MIHAI NEGULESCU – Promoția 2008-2012
Director General – MC Urban Engineering
”Absolvirea Specializării IUDR, și mai târziu a Masteratul DUR, au reprezentat bazele dezvoltării profesionale, oferindu-mi oportunitatea de a lua contact, învăța și desfășura activitatea într-o multitudine de sectoare de specialitate adiacente sau complementare domeniului construcțiilor, precum proiectare, execuție, achiziții publice, programare, planificare urbană și consultanță în accesarea fondurilor nerambursabile. Toate valorile dobândite ca absolvent al IUDR/DUR au dus, și duc în continuare, la încununarea cu succes a proiectelor din care fac parte.”

ROBERT MITU – Promoția 2002-2007
Site Engineer/CQ Supervisor la Teelesite, Uíge, Angola.
”În opinia mea profilul IUDR mi-a conferit o oarecare viziune și stabilitatea despre viață. Cursurile, cât și colectivul profesoral au contribuit la formarea și dezoltarea mea ca inginer de succes.”

 

 

OANA GEORGIANA SINGUREANU – Promoția 2006-2010
Inginer constructor la SC Vertigo Consulting SRL
”Sa studiez la UTCB, specializarea IUDR a fost una din cele mai bune decizii ale mele. Am beneficiat de un mediu prietenos, de profesori cu o excelentă cunoaştere teoretică şi practică a domeniului.”

 

 

RALUCA IOANA PIELEANU (ISPAS) – Promoția 2005-2009
Consultant la Ramboll Romania SRL
”Investesti intr-un viitor cu multiple posibilitati. Urmaresti cele mai noi strategii si solutii ingineresti alaturi de o echipa de profesori dedicati. Dezvolti multiple competente si abilitati. Reunesti specializari si discipline diverse.”

 

 

SABINA GHEORGHE
Specializarea care mi-a deschis calea spre un job actual, cu satisfactii pe masura. Domeniul implementarii proiectelor cu finantare europeana nerambursabila in care activez in prezent, contribuie la dezvoltarea Romaniei, aspect care ma face sa merg la serviciu zi de zi, cu zambetul pe buze si sa dau tot ce e mai bun din ceea ce am invatat. Specializarea IUDR permite si activarea absolventilor in joburi de proiectare si executie constructii civile dar si in domeniul planificarii urbane. Primele mele joburi au fost in proiectare, un domeniu minunat, insa ulterior am ales domeniul fondurilor europene.

ANDREI LAUREANȚIU POPESCU
Atunci când alegi să urmezi un Masterat este esențial să te întrebi care vor fi avantajele pe care astfel de studii ți le-ar putea aduce, atât pe plan personal, cât și din perspectiva carierei tale. Personal, am ales acest Masterat din dorința de a îmi dezvolta cunoștințele spre o înțelegere holistică a fenomenului ingineriei și rolului acesteia în societate, dincolo de perspectiva orientată în mare parte spre detaliu oferita de studiile pentru licență. Astăzi, la aproape șapte ani de la obținerea diplomei de Master și după mai bine de cinci ani de experiență în domeniul consultanței în construcții, conștientizez importanța pe care acest Masterat a avut-o. Nu doar că m-a ajutat să dobândesc avantaje cheie la început de carieră prin îmbunătățirea cunoștințelor privind rolul diferitelor discipline inginerești în dezvoltarea urbană și regională, în analiza riscurilor, în managementul de contract, în finanțare, precum și în ceea ce privește multe alte subiecte; dar m-a adus alături de colegi motivați și profesori minunați de la care întotdeauna ai ceva de învățat. Privind în urmă, nu cred că aș fi putut face o alegere mai bună.

CRISTINA PARGARU
I wanted to be a Civil Engineer since I was in Middle School. In the last moment, when enrolling, the availability of Urban Engineering and Regional Development Specialization came across and after reading the overview presentation, I decided to go for it. I have to say that is one of the best decisions that I ever took. In addition to the civil engineering knowledge, we were taught what an end-to-end project means, that a project is more than calculating a beam or a column.
Given the fact that my current activity takes place within the Project Management area, it was extremely useful to have an understanding on all project phases and being able to have the full picture of a project, from Identifying the Opportunity to Close Out.