Concursuri studențești

[Iulie 2021] Concurs profesional pentru studenți „Prima Development”


[23 noiembrie 2020] Earthquake Engineering Research Institute (EERI)- Student Chapter Seismic Design Competition 2021

UTCB Seismic Design Student Chapter anunță deschiderea înscrierilor pentru o noua ediție a concursului internațional de inginerie seismică organizat de Earthquake Engineering Research Institute (EERI)- Student Chapter https://slc.eeri.org/2021-sdc/. Ținând cont de provocările întâlnite de-a lungul acestui an dificil, concursul s-a adaptat și aduce noi provocări următoarei generații de participanți, menite să vă dezvolte atât pe plan profesional cât și pe plan personal. Pentru mai multe detalii referitoare la modul de organizare a concursului, atât cerințe cât și beneficii aduse de participarea la acest concurs, vă invităm la o sesiune Q&A, marți 24 noiembrie, orele 20:30 pe canalul TEAMS al UTCB Seismic Design Competition Student Chapter. Pentru înscriere, completați formularul aici .

Data limită de înscriere: 27 noiembrie, orele 19:00


Earthquake Engineering Research Institute (EERI)- Student Chapter Seismic Design Competition 2020

”Student Seismic Design Competition” s-a desfăşurat în perioada 2 — 6 martie 2020, la San Diego, California, SUA https://slc.eeri.org/2020-seismic-design-competition/ . Competiţia studenţească internaţională organizată de Student Leadership Chapter, secţiune studenţească a prestigioasei organizaţii profesionale americane Earthquake Engineering Research Institute (EERI), a avut loc în cadrul Conferinței Anuale de Inginerie Seismică a Statelor Unite ale Americii. Echipa coordonată de prof. Radu Văcăreanu, conf. Viorel Popa și conf. Mihail Iancovici (FCCIA-UTCB) alături de ing. Dragoş Marcu (consultant din industrie, Pop şi Asociaţii), a fost formată din 8 studenți ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti/Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole (FCCIA) şi anume CRUCERU Alexandru Mihail (căpitan de echipă),CETEA Ana-Maria, GANEA Gabriel, GUNESCU Alex-David, ROȘU Marius-Alexandru, VÎNAGA Theodor-Vasilică, CARAGEA Mircea-Ionut și NEGUȚ Elena Madalina. Din echipa tehnică au mai făcut parte Harabagiu Florin şi Marcu Diana (studenţi ai UAUIC Bucureşti), iar echipa manageriala a fost condusă de s.l. dr. ing. Cezar Vladut (UTCB).

Participarea la competiție a oferit studenților prilejul să acumuleze abilități precum: proiectarea, verificarea și realizarea  practică a unei machete din lemn de balsa, reprezentare a unei clădiri cu 19 de niveluri cu caracteristici definite prin regulament, întocmirea și susținerea unei prezentări într-o limbă străină, lucrul și  comunicarea în echipă, realizarea unei lucrări de cercetare în  domeniul Ingineriei seismice în context internațional.


Concursul studențesc „Traian Lalescu”

28 Martie 2019, ora 10:00, sala III-2, FCCIA
Mai multe detalii aici.


Concursul studențesc „Statica Construcțiilor”

16 Martie 2019, ora 10:00, FCCIA


Undergraduate Seismic Design Competition

SDC este un concurs organizat anual de către Earthquake Engineering Research Institute prin Student Leadership Council în S.U.A. și Canada. Facultatea noastră se află anul acesta la cea de a IV-a participare la acest concurs prin echipa EERI UTCB Student Chapter și mai multe  detalii puteți afla aici.