Studii de licență

Construcții Civile, Industriale și Agricole (CCIA)

Constructii Civile, Industriale și Agricole (domeniul de studii Inginerie civilă) este specializarea cea mai veche, prezentă încă de la înființarea facultății. Anual peste 150 de tineri primesc diploma de inginer constructor urmând acest program de studiu de tradiție. Sunt specializați în proiectarea complexă a clădirilor din punct de vedere ingineresc, alcătuirea și calculul structurilor de rezistență utilizând cele mai moderne metode de calcul, evaluarea confortului acustic și termic in clădiri, execuția clădirilor și managementul lucrărilor de construcții. Absolvenții noștri ne reprezintă cu mândrie în cele mai mari birouri de proiectare din țară și în șantierele obiectivelor majore de investiții.

Inginerie Urbană si Dezvoltare Regionala (IUDR)

Inginerie Urbană și Dezvoltare Regională (domeniul de studii Inginerie civila) – o specializare gandita pentru formarea de ingineri specializati in urbanism si proiecte pentru dezvoltare locala si regionala. Absolventii acestui program de studiu pot coordona in cadrul administratiei publice locale si centrale proiectele care vizeaza infrastructura localitatilor, elaboreaza studii de fundamentare a planurilor de urbanism si a proiectelor integrate de dezvoltare urbana si studii pentru fundamentarea investitiilor publice si private, planifica, organizeaza si gestioneaza resursele pentru lucrari de constructii. Este cea mai tanara specializare a FCCIA special conceputa pentru a raspunde cerintelor actuale de dezvoltare a Romaniei în contextul integrarii europene prin pregatirea de ingineri pentru administratie publica, proiectare si executie.

Inginerie și Management în Construcții (IMC)

Inginerie și Management în Construcții (domeniul de studii Inginerie si Management) – un program de studiu conceput pentru formarea de manageri dedicati lucrarilor de constructii avand o formare profesionala complexa bivalenta unde aptitudinile de management se impletesc cu cele ingineresti. Tinerii manageri, absolvente si absolventi ai acestei specializari, activeaza in companii de producere si comercializare a materialelor de constructie, în birourile marilor dezvoltatori imobiliari sau ale companiilor de constructii dar si in companii de proiectare.