Managementul proiectelor în construcții

Extrem de căutată și plină de satisfacții și provocări, profesiunea de Manager de Proiect în Construcții implică îngemănarea de competențe tehnice, contextuale și comportamentale pe care participanții la cursurile incluse în cadrul programului de master Managementul Proiectelor în Construcții le acumulează și le dezvoltă pe parcursul celor patru semestre. În urma obținerii din partea Asociației Internaționale de Managementul Proiectelor – IPMA a certificării IPMA Registered Education Programme (http://www.ipma.world/education/ipma-registration/ipma-registration-programme/), cursurile de Master în Managementul Proiectelor în Construcții oferite de Universitatea Tehnică de Construcții București au căpătat recunoașterea calității, fiind singurul program de master din țară recunoscut prin calitatea și conținutul său la nivel internațional. Absolvenții programului de studii de master au în acest fel deschisă calea spre certificarea internațională apreciată în întreaga lume ca un standard pentru măsurarea cunoștințelor și aplicarea principiilor de management al proiectelor în construcții.

INFO 2022-2023

INFO 2021-2022

Recunoaștere IPMA a programului de master Managementul proiectelor în construcții

Programul Masteral Managementul Proiectelor în Construcții desfășurat în cadrul U.T.C.B. este singurul program din țară recunoscut internațional de către International Project Management Association (IPMA) (www.ipma.world/consultants-trainers).

Între Universitatea Tehnică de Construcții București și Asociația Project Management România (www.pm.org.ro), a fost semnat un Protocolul care oferă absolvenților programului masteral Managementul Proiectelor în Construcții oportunități de dezvoltare profesională continuă în domeniul managementului proiectelor:

  1. Începând cu seria 2019 – 2021, absolvenții programului masteral Managementul Proiectelor în Construcții, pot beneficia de vouchere pentru participarea la examenul de certificare internațională, nivel D.
  2. În acest sens, pe baza rezultatelor obținute pe perioada programului masteral și în urma clasificării lucrărilor prezentate în sesiunea de comunicări care se desfășoară înainte de susținerea examenului de disertație, primii 5 (cinci) studenți vor beneficia de vouchere pentru certificarea la nivel D. Un voucher acoperă taxa de participare la examenul de certificare organizat de Asociația Project Management România.
  3. Voucherele vor fi emise de Asociația Project Management România pe baza listei nominale a beneficiarilor transmisă de Universitatea Tehnică de Construcții București, până la sfârșitul lunii septembrie a fiecărui an. Voucherele au o valabilitate de 3 ani, în această perioadă, beneficiarii acestora putând participa la examenul de certificare.