Inginerie Structurală (IS)

Programul de master de Inginerie Structurală are ca obiect transmiterea de competențe privind proiectarea structurilor pentru construcții folosind o gamă largă de metode și soluții software de analiză și proiectare. Acest program de master, inspirat din oferta educațională a celor mai renumite departamente de inginerie civilă din lume, se adresează absolvenților facultăților de construcții, indiferent de programul de studiu urmat, care doresc să urmeze o carieră de proiectant, consultant sau expert în domeniul ingineriei structurale.

Absolvenții din alte domenii de inginerie cum este, de exemplu, ingineria mecanică pot urma acest program de master pentru lărgirea orizonturilor și implicarea în ingineria civilă. Curriculumul masterului IS cuprinde cursuri privind structura clădirilor, podurilor sau barajelor și cursuri de analiză structurală avansată.

Într-o perioadă în care industria construcțiilor națională și europeană crește constant de la an la an, masterul IS permite specializarea inginerilor pentru locuri de muncă atractive. Ingineria structurală este o ramură a ingineriei civile deosebit de căutată pe plan internațional.

INFO 2022-2023

INFO 2021-2022