EERI UTCB Student Chapter

Seismic Design Competition (SDC)

Seismic Design Competition (SDC) este un concurs internațional organizat anual de către Institutul de Cercetare in Inginerie Seismică (Earthquake Engineering Research Institute) prin intermediul Student Leadership Council (SLC). Universitatea Tehnică de Construcții București se află anul acesta la cea de a IV-a participare la acest concurs prin echipa EERI UTCB Student Chapter.

Earthquake Engineering Research Institute

EERI este o societate nonprofit alcătuită din cercetători, ingineri geologi, arhitecți și ingineri în construcții civile, care au ca scop principal minimizarea riscurilor prin avansarea înțelegerii efectelor pe scară largă a fenomenelor seismice.

EERI Student Leadership Council

EERI Student Leadership Council reprezintă o comunitate activă care promovează educația în domeniul ingineriei seismice, iar misiunea acestora este de:

Activitățile de baza ale EERI SLC includ:

Concursul de Design Seismic (SDC)

Concursul de Design Seismic (SDC) jurizează în ediția din 2019 44 de echipe în Vancouver, Canada. Acesta constă în modelarea unei structuri complexe multietajate din lemn de balsa, urmând a fi testată la concurs pe masa vibrantă, care are ca scop simularea la scara a unui seism. Echipele sunt evaluate în funcție de prezentarea de la concurs, poster, arhitectura clădirii, abilitatea de a respecta constrângerile, predicțiile analitice ale comportării machetei și răspunsul propriu-zis al structurii în timpul probei cu masa vibrantă.

Prin urmare, această experiență oferă membrilor echipei oportunitatea de a participa la un proiect care integrează atât aspecte teoretice, cât și practice cu privire la modelarea zgârie-norilor din punct de vedere al costurilor și al comportării structurii.

Poziționarea nefavorabilă a României în funcție de plăcile tectonice a dus la o tradiție în proiectarea seismică în cadrul UTCB, care promovează și încurajează studenții care își doresc să evolueze profesional în acest domeniu și oferă îndrumarea constantă a cadrelor didactice pentru a obține performanțe la nivel înalt.

Vrei să ne ajuți să creăm un viitor mai sigur? click aici

Echipa EERI UTCB Student Chapter 2019

Sponsori

                      

         

Urmăriți-ne pe: